لطفا قبل از ثبت نام در دوره های آموزشی از زمان برگزاری از آموزشگاه سوال کنید

Homeآموزشی🎥 آموزش PDMS مقدماتی – درس ۱

🎥 آموزش PDMS مقدماتی – درس ۱

👨‍💻 در این درس خواهید آموخت که چگونه می توان تجهیزات را به صورت ساده و با استفاده از دو سطح با روش ID point تطبیق داد و دستور حرکت دادن ساده اشیا را یاد خواهید گرفت.

 

نرم افزار PDMS چیست و چه کاربردهایی دارد؟ PDMS مخفف عبارت Plant Design Management System میباشد و محصول شرکت AVEVA  انگلستان میباشد.
این نرم افزار یکی از کارآمدترین نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی نفت و گاز و پتروشیمی میباشد که قابلیت طراحی ، مدلسازی و مدیریت سیستم را به طور همزمان به بهترین شکل داراست .

نرم افزار های PDS و Autoplant  نیز وجود دارند که کاربردی مشابه PDMS را دارا هستند ولی PDMS دارای قدرت و انعطاف پذیری بیشتری میباشد .

به عنوان یکی از نقاط مثبت آن میتوان به خروجی ها و ورودی های نرم افزار و همخوانی آنها با نرم افزارهای مهندسی و بانک اطلاعاتی بسیار قوی آن ( Database )اشاره کرد .
به عنوان مثال قابلیت همخوانی فایلهای مدل سازی شده در Microstation را داراست و همچنین میتوان با Visual basic برای آن برنامه نویسی کرد .
همچنین قابلیت گرفتن خروجی با فرمت های رایج نقشه کشی از جمله DWG ، PLT ، را برای استفاده در نرم افزار اتوکد داراست و میتوان گزارشهایی را در فرمت ها قابل استفاده در Word و Excel خروحی گرفت .

همچنین میتوان به نرم افزار های کمکی برای گرفتن خروجی برای نرم افزار CEASAR II و تحلیل تنش سیستم پایپینگ اشاره کرد .

مهمترین بخشها و ماژول های نرم افزار PDMS :

در زیر به صورت اجمالی نگاهی به مهمترین بخش ها و ماژول های این نرم افزار می اندازیم :

ماژول DESIGN : مهمترین بخش نرم افزار میباشد که به مدل سازی واحد میپردازد .
به طور کلی یک واحد فرآیندی متشکل از واحد های مکانیکال ، سیویل،پایپینگ ، برق ، ابزار دقیق و … میباشد که در ماژول دیزاین میتوان کلیه این واحد ها را با تمام بخش های مختلف آن  مدل سازی نمود .
در ماژول DESIGN برای طراحی هر واحد ، بخش مجزایی وجود دارد . از جمله بخش های Pipework ، Equipment ، Structure ، Hvac و …  .

ADMIN : این بخش مربوط به مدیریت کل سیستم میباشد که در آن میتوان به تعریف پروژه ، ایجاد بانکهای اطلاعاتی ( Database ) ، تعریف کاربران و اختصاص Password برای آنها ، ایجاد محدوده های کاری برای هر کاربر ، مشاهده فعالیت کاربران ، ایجاد هماهنگی بین کاربران ، ایجاد تیم های کاری و … اشاره نمود .

PARAGON & SPECON : این بخش مخصوص کاتالوگ نویسی بخش های دیگر نرم افزار است . از جمله تعریف مدرک PMS  برای بخش piping و همچنین کاتالوگها مورد نیاز بخش های Structure & Instrument .

DRAFT : جهت تهیه نقشه های دو بعدی و سه بعدی از جمله Plot plan ، Piping plan ، Key plan و … جهت نشان دادن موقعیت تجهیزات و لوله ها و ابزار آلات و المانهای دیگر موجود در واحد به کار میرود .
کلیه این نقشه ها در فرمت های مختلف برای استفاده در نرم افزار های متداول از جمله اتوکد تهیه میشوند .

ISODRAFT :  در این بخش میتوان از نرم افزار خروجی آیزومتریک گرفت . این نقشه ها برای سیستم Piping به کار میرود و مشخصاتی از جمله مسیر حرکت لوله و جانمایی اتصالات و تجهیزات و طول لوله را به ما میدهد .

SPOOLER : جهت تقسیم بندی خطوط ایزومتریک در Shop سایت ، کاربرد فراوانی دارد .

[aparat id=”yAiKu”]

دسته بندی

بایگانی نوشته ها

ممکن است دوست داشته باشید

مقدمه: برج تقطیر، یکی از مهمترین ابزارهای استفاده شده در صنعت پالایش نفت و پتروشیمی است. این دستگاه برای جداسازی...
بازیابی حرارتی یکی از روش‌های مهم کاهش مصرف انرژی و افزایش کارایی در پالایشگاه‌ها است. بازیابی حرارتی به معنای استفاده...
ساخت پالایشگاه یک فرآیند پیچیده و گاهاً هزینه‌بر است که شامل مراحل طراحی، ساخت و نصب تجهیزات، آزمون و راه‌اندازی...